Jsme to co jíme

Překvapivé potraviny, které chrání mozek : čokoláda a litry kafe

Vhodně zvolená strava hraje v lidském životě zásadní úlohu. Může zabránit srdečním onemocněním, vysokému krevnímu tlaku i rakovině. Konzumací určitých potravin však můžete zlepšit i mozkovou činnost a předejít vzniku Alzheimerovy choroby. Ačkoli v současné době stále nemáme lék, který by dokázal...

Pití velkého množství džusů může spíš uškodit, než pomoci

Zatímco konzumace čerstvého ovoce a zeleniny zdraví velmi prospívá a může chránit před mnoha typy rakoviny, u džusů to platit nemusí. Naopak. Australští vědci se podívali na kvalitu džusů a jejich vliv na zdraví člověka a zjistili, že džusy v žádném případě nemohou nahradit čerstvé ovoce a mohou...

Jak správně pít při shazování kil

Tak jako lidé neznají spoustu kalorických bomb mezi potravinami, neznají jich spoustu ani mezi nápoji. A většina z nich netuší, jak důležité je při hubnutí správně pít. Častým chytákem jsou například nápisy typu: stoprocentní džus bez cukru. Výrobce tím chce říct, že džus nedoslazoval řepným...

Ovoce, které vás učiní atraktivnějšími

Jezte ovoce a zeleninu a budete zdraví, vtloukají nám do hlavy už od dětství. Mnozí pouštějí tyto rady jedním uchem dovnitř a druhým ven. Netuší, že škodí nejen svému zdraví, ale i vzhledu. Po některých druzích zeleniny a ovoce se totiž prokazatelně krásní. Zvlášť po švestkách a mrkvi. Konzumace...

Skladování ovoce a zeleniny má svá pravidla

Skladování ovoce a zeleniny má však svá pravidla, která nám pomohou udržet plody co nejdéle v dobré kvalitě Např. košťáloviny, rajská jablíčka, a mrkev při jejich uskladňování dbáme na to, aby nebyly uloženy v těsném sousedství. V našich podmínkách se nejlépe dlouhodobě skladují především jablka a...